De top 10 autoproducenten naar verkoopvolume

De auto, bedacht door de Duitse ingenieur Carl Benz en in 1885 aan het publiek geïntroduceerd, heeft ongetwijfeld de wereld veroverd. Bijna geen enkele andere technologische ontwikkeling heeft de samenleving in zo’n korte tijd zo ingrijpend beïnvloed als internet. Het heeft met name een revolutie teweeggebracht in het vervoer door zowel lokale als internationale reizen eenvoudiger en sneller te maken.

Een van de meest lucratieve en wijdverbreide sectoren wereldwijd is de auto-industrie, die jaarlijks miljarden dollars genereert door miljoenen voertuigen te verkopen. Tegenwoordig zijn er meer auto’s op de weg dan mensen. Tegenwoordig kun je een auto kopen in elke maat die je wilt, voor elk doel dat je kunt bedenken en tegen elke prijs, van zeer betaalbaar tot zeer luxe.

Dit artikel geeft informatie over de top 10 autobedrijven in termen van omzet in 2021, op basis van de meest recent beschikbare statistieken. U bent waarschijnlijk bekend met al die bedrijven, maar de volgorde waarin ze hier verschijnen, zal u misschien verbazen.

Fabrikant Hyundai

Hyundai Motor Company is een Zuid-Koreaanse multinationale autofabrikant. Het bedrijf ontwerpt en produceert veel voertuigen, waaronder auto’s, vrachtwagens en andere bedrijfsvoertuigen, en heeft een marktaandeel van 45 procent op de Zuid-Koreaanse markt.

Stellaris

In 2021 fuseerden het Italiaans-Amerikaanse bedrijf Fiat Chrysler Automobiles en de Franse PSA Group tot het in Nederland gevestigde multinationale autoproductiebedrijf Stellantis N.V.

Wanneer SAIC-motor

Shanghai Automobile Industry Business (SAIC) Limited is een volledige dochteronderneming van de State Automobile Corporation of China (SAC), een door de Chinese overheid gecontroleerde multinationale onderneming voor ontwerp en productie van auto’s. Een van China’s “Big Four” autofabrikanten in staatseigendom en een Global Fortune 100-bedrijf. In termen van output zal SAIC in 2021 de tiende belangrijkste autofabrikant ter wereld zijn en de op één na grootste in China.

In de woorden van de BMW Group

De BMW Group in Duitsland is wereldwijd een toonaangevende producent van hoogwaardige auto’s en motorfietsen. BMW, MINI en Rolls-Royce zijn de merken die het bedrijf produceert en produceert. Reserveonderdelen en accessoires zijn, naast kredietfinanciering, leasing en andere diensten, beschikbaar voor particuliere klanten.

Motor Honda

De Japanse autofabrikant Honda is een begrip over de hele wereld. Ze produceren voertuigen en onderdelen voor auto’s, vrachtwagens, bestelwagens, ATV’s en motorfietsen. Voertuigen zoals de Honda Civic, Honda Accord, Honda Insight Hybrid, Honda Passport, Honda Odyssey, Honda Fit en nog veel meer zijn inbegrepen. Acura is de merknaam voor de high-end autodivisie van het bedrijf. De groep biedt ook bank- en verzekeringsproducten en -diensten aan.

The General Motors Company

Het bedrijf maakt voertuigen en auto-onderdelen. Het was een vroege leider in de ontwikkeling van elektrische voertuigen met de Chevrolet Volt en zijn opvolger. De vier belangrijkste automerken van het bedrijf zijn GMC, Chevrolet, Cadillac en Buick. Autoleningen zijn een andere service die door het bedrijf wordt aangeboden.

Autofabrikant Ford

Het bedrijf ontwerpt, produceert en verzorgt het onderhoud van auto’s, SUV’s, bestelwagens en voertuigen. Er zijn veel auto’s om uit te kiezen, waaronder de Fusion, Mustang, Edge, Escape, F-150 en Ranger. Het bedrijf biedt ook autofinanciering en leasingdiensten.

Daimler

Daimler, met hoofdkantoor in Duitsland, is een belangrijke wereldwijde autofabrikant. Het bedrijf produceert verschillende voertuigen, waaronder auto’s voor consumenten, bestelwagens, terreinwagens en bedrijfsvoertuigen, waaronder bestelwagens en bussen. Het heeft auto’s voor veel fabrikanten, waaronder Daimler, Mercedes-Benz, FUSO, Western Star en intelligent.

Autofabrikant Toyota

Vanwege zijn leiderschap op het gebied van efficiëntie en kwaliteit was het de eerste buitenlandse autofabrikant die een aanzienlijk deel van de Amerikaanse markt veroverde. Toyota produceert verschillende voertuigen, waaronder auto’s, vrachtwagens, minibusjes en zelfs vrachtwagens voor zakelijk gebruik. Toyota’s line-up omvat de Corolla, Camry, 4Runner, Tacoma en de hybride elektrische sedan, de Prius. Lexus is de merknaam van de high-end automobielafdeling van het bedrijf.

VW-groep

Het creëert een scala aan voertuigen, van auto’s en vrachtwagens tot bussen en andere lichte bedrijfsvoertuigen. Er zijn verschillende Volkswagen-modellen, waaronder de Tiguan, Golf, Jetta en Passat. Volkswagen stopte vorig jaar met het maken van de compacte auto van de Kever, omdat de vraag naar kleinere auto’s afnam. De merken Porsche en Audi van Volkswagen behoren tot de meest bekende in de premiummarkt.