Mercedes-Benz zal tegen 2030 volledig elektrisch gaan; er is echter één bepaling.

Een elektrische Mercedes is mogelijk in 2030, maar alleen onder bepaalde omstandigheden.

Mercedes-Benz is de meest recente autofabrikant die zijn EV-strategie aankondigt, met gedetailleerde intenties om in 2025 volledig elektrische architecturen op de markt te brengen en tegen 2030 over te stappen op volledig elektrische voertuigen.

Het volgt op de formele aankondiging van de EU vorige week dat zij van plan is de verkoop van ICE’s tegen 2035 te verbieden en dat andere markten, zoals het VK, vanaf het einde al wetgeving tegen ICE’s hebben uitgevaardigd van het decennium.

Mercedes-Benz beweert tegen het einde van het decennium klaar te zijn om over te schakelen op volledig elektrische voertuigen, maar dit zal alleen het geval zijn in regio’s met gunstige marktomstandigheden.

Dit stelt het bedrijf in staat om auto’s met een verbrandingsmotor te blijven verkopen in gebieden zonder voldoende ondersteuning voor de verkoop van elektrische voertuigen.

Daarom is Mercedes-Benz van plan om vanaf 2025 volledig elektrische modellen te introduceren, met het debuut van drie nieuwe architecturen alleen al in het eerste jaar.

Alle drie de systemen gebruiken MB.

Als u op zoek bent naar een personenauto in het midden van het spectrum, kies dan voor het merk AMG.

EA en VAN staan ​​bekend om hun krachtige Mercedes-AMG-voertuigen.

EV, de basis van zijn bestelwagens en lichte bedrijfswagens gericht op steden met strikte vervuilingsvoorschriften.

De Duitse fabrikant beweert tussen 2022 en 2030 meer dan € 40 miljard (AU$ 63,8 miljard) te besteden aan EV-technologieën, waardoor het proces aanzienlijk wordt versneld. Het bedrijf is van plan acht nieuwe gigafactory-batterijfabrieken te bouwen, waarmee het hoopt zijn batterijcelcapaciteit te verhogen tot 200 GWh.

De uitgebreide investeringen weerspiegelen de overtuiging van Daimler AG en Mercedes-Benz AG, CEO Ola Källenius, dat elektrische voertuigen essentieel zijn voor het toekomstige succes van het merk.

Volgens Källenius maakt Mercedes-Benz deel uit van de luxemarktcategorie waar de overgang naar EV’s in een stroomversnelling komt.

Tegen het einde van dit decennium zullen de markten overschakelen naar alleen elektrisch rijden, en wanneer die tijd komt, zullen we voorbereid zijn.

Deze stap vertegenwoordigt een aanzienlijke reorganisatie van bronnen. Door deze snellere transformatie met succes te doorlopen en tegelijkertijd onze winstgevendheidsambities te beschermen, zal Mercedes-Benz klaar zijn voor succes op lange termijn.

Ik heb er alle vertrouwen in dat we kunnen gedijen in dit innovatieve nieuwe tijdperk vanwege de uitzonderlijk bekwame en gedreven medewerkers die we hebben verzameld.

De Mercedes-AMG Formula 1 High-Performance Powertrain-tak draagt ​​ook bij aan de ontwikkeling van het elektrische voertuig Vision EQXX, waarvan het bedrijf beweert dat het een realistisch rijbereik zal hebben van meer dan 1000 kilometer.